Προπονητική Υποστήριξη Γυναικών

Προπονητική Υποστήριξη Γυναικών

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης -Γιάννης Ψαρέλης- Προπονητής Τριάθλου (Email: smartsportcoach@hotmail.com ) www.triathlonworld.gr & www.triathlon.gr & www.triathloncoach.gr)

“Η Ισότητα των φύλλων είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός στόχος. Είναι μία απαραίτητη συνθήκη για να ανταποκριθούμε στην πρόκληση της καταπολέμησης της φτώχειας, του να προωθήσουμε την βιώσιμη ανάπτυξη και να οικοδομήσουμε καλύτερη διακυβέρνηση» (Kofi Annan, 7ος Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών & Κάτοχος Βραβείου Nobel)

Ο αθλητισμός έχει αναγνωριστεί ως σημαντικό πεδίο ενίσχυσης της ισότητας των δύο φύλλων καθώς και ενδυνάμωσης του ηγετικού ρόλου των γυναικών στην σύγχρονη κοινωνία.

Αναφορικά με τον ρόλο της Γυναίκας στον Αθλητισμό οι Στόχοι της Ομάδας μας Athens Triathlon Team  και εμένα προσωπικά ως προπονητή είναι οι εξής :
• Να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των γυναικών που ασχολούνται με το τρίαθλο στην Ελλάδα.
• Να συμβάλλουμε σημαντικά στην αύξηση του αριθμού των γυναικών προπονητριών τριάθλου.
• Να συμβάλουμε σημαντικά στην ενίσχυση του ηγετικού ρόλου των γυναικών στον αθλητισμό. Ιδιαίτερα να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών σε διοικητικές θέσεις σωματείων, ομοσπονδιών και αθλητικών οργανισμών.
• Να εξαλειφθούν τυχόν στερεότυπα αναφορικά με τη θέση των γυναικών στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στα αθλήματα αντοχής και στο τρίαθλο.
• Να αναδείξουμε και να επιμορφώσουμε σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος και τα οποία εμπίπτουν στον τομέα ενασχόλησης των γυναικών στο Τρίαθλο

Add Your Comment